Onze garage is verbouwd, althans een stukje daarvan. Boeiend zal je denken en waarom wordt dit gevolgd door een blog?
Nou, lees maar gerust verder, dan leg ik dat uit!

 

Actie – ReActie

Iets wat ik wel vaker noem en waar ik toch zeker zelf wel een groot fan van ben in ons werk, zijn onze visuals. Los van dat het een super leuke tool is, dat het gewoon een klein feestje is om ermee bezig te zijn en dat het mogelijk is om binnen een handomdraai een waanzinnig resultaat neer te zetten, is het ook nog heel toegankelijk. En dan bedoel ik toegankelijk qua budget.

 

Visuals die verkopen

Tot nog toe hebben we vooral met de visuals onze pijlen gericht op de makelaarskantoren waarmee wij samenwerken, omdat wij zien hoe groot de meerwaarde in de verkooppresentatie is. Want mensen zien het niet, echt niet…
Maar nu gingen we dus zelf thuis weer eens aan de slag met een (kleine) klus. En waar grepen we volautomatisch als eerste naar? Jawel, we gingen eerst even een visual tekenen. En dan niet omdat we niet zagen of de ruimte geschikt was. Want met al de huizen die wij dagelijks zien, tekenen, enzovoort zijn er voor ons weinig verrassingen wat betreft het maken van een inschatting van een ruimte. Maar toch; even kijken hoe het eruit gaat zien, wat je er nu op een goede manier in kwijt kan. Een plan maken. Dat dus.

 

De situatie

Zo gezegd zo gedaan.
Er was in elk geval een voornemen (of het de ruimte of het uiteindelijke doel daarvan betreft laat ik voor nu in het midden)…

Om de situatie te schetsen: Een gedeelte van de garage werd niet/nauwelijks gebruikt. Bij de verhuizing 3 jaar geleden leek het een leuk idee om in die ‘hoek’ een poolbiljart te plaatsen. Niet eens een idee van manlief, ík zag het wel gebeuren. Biljarten, darten, leuk, gezellig! Dat het geen idee van manlief kón zijn bleek wel toen de gewenste biljarttafel tweedehands werd gevonden en zowaar van een zolderkamer in een herenhuis met ronde trappen en hoge verdiepingen naar beneden werd getransporteerd. Pff, zwaar dat dat was. Ik heb zé zien zweten. Maar goed, dat exemplaar stond er inmiddels bijna 3 jaar en werd zo’n 2 à 3 maal per jaar dan ook nog eens afgestoft en gebruikt. Hoewel de ruimte niet echt nodig was, was die tafel toch eigenlijk ook een sta-in-de-weg met weinig toegevoegde waarde.

 

Het IDee

En toen werd er op een dag een abonnement bij de sportschool afgesloten en ging er een lampje branden. Die ruimte konden we toch zeker zonder veel poespas bij de woning betrekken? Een extra kamer dus. En sja, wij denken daar meteen bij: Dus waarde vermeerderend! Ook al is ons huis ooit verkopen niet eens een gedachte, maar wat we doen moet ‘waarde vermeerderend’ zijn. Dus plan geboren!

Maar dan kijk je in je eigen huis naar die met grote betonblokken gemetselde wanden, betonnen plafond en voor de afwisseling een mooie grijze betonnen vloer. En dan lijkt het stiekem toch niet echt op een kamer. Nee, dan zie je het zelf niet eens echt helemaal voor je.  En daar kwam hij ook voor onszelf van pas; we tekenen even een visual. Zo gezegd, zo gedaan. En de conclusie ging snel; het past, dit gaan we doen!

 

Het resultaat

Zoals we al direct op de zelf getekende visual zagen was het eigenlijk echt een relatief kleine ingreep. Muurtje metselen, wat elektra verplaatsen, stukadoor erdoor, verlaagd plafond erin, verven, behangen, vloertje, … Het gebruikelijke werk. Niks geks dus. En dat bleek ook. De klus was snel geklaard en de uitkomst is absoluut naar wens.

 

De moraal van het verhaal

Natuurlijk zijn wij blij met het resultaat, maar dat zal niet zo boeiend zijn. Wat ik met dit verhaal eigenlijk wil zeggen is dat een visual gewoon altijd een goed startpunt is. Of het nu gaat om het visualiseren van ruimtes in verkoopwoningen, zoals een nieuwbouwwoning of een te moderniseren woning die niet meer helemaal ‘up-to-date’ is. Dat kan.

Maar het is dus ook gewoon super fijn om als richtlijn te gebruiken als je een klus in je huidige huis aan gaat pakken. Noem onze fitness in de garage of het betrekken van de keuken bij de woonkamer waar veel mensen plannen voor maken, maar niet helemaal weten waar te starten. Dat van jouw idee even iemand een voorzet kan geven en je kan laten zien wat het met de ruimte doet. Ik zou het bijvoorbeeld zeker waarderen als ik  (na) die offerte van de aannemer een gevisualiseerd voorstel van diens kant zag verschijnen.

 

En voor het maken van een visual hoeven wij de woning echt niet zelf te zien. Een paar foto’s ter verduidelijking zijn handig en in onze meetinstructies staat precies welke informatie wij nodig hebben. Dus dat kan zowaar zelfs nog buiten ons Limburgse werkgebied 🙂

 

Ons IDee, doe er je voordeel mee!

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee