Nog een week te gaan tot aan de open huizen dag. Iedereen lijkt al ver startklaar, dus dat is goed nieuws. Nu bemerken we links en rechts wat probleempjes met het inladen van de fml-bestanden van Floorplanner in Funda. Geen paniek, niks aan de hand. Alhoewel, wel iets aan de hand.. Maar het is op te lossen!

In eerste instantie begreep ik ook niet wat er misging, maar om het even op te helderen; het werkt als volgt.

Huizen zonder ramen en deuren

Na het eerste telefoontje dat er problemen waren binnen het media-portaal van Funda heb ik even achter mijn oren moeten krabben. Ramen, deuren en afmetingen verdwenen uit de tekeningen als sneeuw voor de zon, zelfs enkel uit bepaalde verdiepingen van een woning. Bij een check in de getekende floorplanners zaten ze er echt nog wel in. Hoe kon dit?

De oorzaak

Het probleem ontstaat doordat Floorplanner momenteel nog over 2 versies beschikt. De klassieke versie en de nieuwe Floorplanner Editor. In deze laatste tekenen wij. Na al heel wat kinderziektes te hebben overleefd, wordt ook dit steeds een klein beetje beter. Maar goed, dat is ons probleem. Terug naar jullie probleem..
Het blijkt dat de Floorplanner-omgeving in de Fundadesk nog steeds ingesteld is op de klassieke versie van Floorplanner. Dus gevolg; bij het plaatsen van een FML-bestand uit de nieuwe Floorplanner Editor, gaat er iets mis in de weergave.

De oplossing

Ook al klopt de weergave in de Fundadesk niet, het komt uiteindelijk gewoon goed. Belangrijk is dat er geen wijzigingen meer worden aangebracht op Fundadesk. In feite sla je deze stap gewoon over, doorklikken naar de volgende stap en dan komt alles in orde.

Conclusie

Het plaatsen van de FML kost geen extra werk of moeite, je moet enkel weten dat je de stap in Fundadesk over kunt slaan en dan staat het er goed op.

Dus bij deze, om jullie kostbare tijd, vraagtekens en ergernis te besparen.

 

Ineke Bartholomée

 

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee