Je huis staat te koop, maar je trouwe viervoeter of gevleugelde vriend woont er ook nog. Dan sta je zomaar ineens voor 2 uitdagingen. Zijn er ook nog kinderen in huis? Voilà, feest compleet!

 

Huisdier met deco-gehalte

Nu ben ik zelf, zo goed als, huisdier-loos. De vissen die meer ter decoratie aanwezig zijn vergeet ik terloops in die beoordeling mee te nemen. Met een redelijk opgeruimde tienerdochter maakt dat mijn huishouden vrij ‘easy going’. Maar nu wil het geval dat mijn huis natuurlijk niet bepaald in de verkoopstatus verkeert.

 

Bezet gebied

Uit ervaring blijkt dat heel wat huizen, die wel richting die verkoop gaan, bezet zijn door huisdieren. En kinderen inderdaad. Maar laat ik even inhaken op die huisdieren. Want waar kinderen meestal hun domein op een bepaalde plek in huis hebben, hebben huisdieren hun domeinen over het algemeen op meerdere plekken. Zo niet in het gehele huis.

 

Urban jungle 2.0

En laat ik je vertellen dat de reeds vaak aangetroffen krabpaal van de kat – die meer weg heeft van een klimtoestel met bijbehorende jungle-attributen – het nou niet heel lekker doet in je presentatie. Die voerbakjes in en om huis overigens ook niet. Om het al helemaal niet te hebben over de veelheid aan dekens, overal opduikende speelgoedjes en mandjes of kussens. Gelukkig is het overgrote deel hiervan, op de oversized krabpaal na, wel weg te stoppen in de af te vullen muurkasten bijvoorbeeld. Dat scheelt alweer.

 

Inbouw volière

Deze week trof ik weer zo’n uitdaging; de vogelkooi. Nu hoor ik je denken, da’s verplaatsbaar. Zij het niet dat ik hier te maken had met een serieus formaat kooi. Ik schat zeker anderhalve bij een meter en manshoog, niet door een deurkozijn te krijgen en bevolkt door een 15 of wat vogels in een relatief kleine woonkamer.
Dacht ik dat de december-kerstboomuitdaging achter de rug was, mocht ik hier omheen gaan fotograferen. Gelukkig was het met enig schuif- en knipwerk haalbaar. Maar stiekem dacht ik wel; “Waarom?” Waarom staat een derde van je kamer vol met dit gevaarte – dat waren de verkopers overigens met mij eens, daar dit een van hun verhuisredenen was – en waarom bevolken zoveel huisdieren zoveel huishoudens?

 

Lekker fris

Ik heb overigens wel eens begrepen dat dat iets met gezelligheid en zo te maken heeft. Ik neem dat alvast aan ter kennisgeving 🙂
Maar neem van mij aan dat als je huis te koop staat niet iedereen fan is van jouw grootste vriend(en). Hoe schattig ze ook zijn: zorg dat niets in huis de aandacht op hen vestigt. De focus op de woning is belangrijk. Geen attributen, foto’s en vooral geen geurtjes.

Dus zoek een babysit tijdens de fotografie en ga lekker een blokje om tijdens die bezichtiging. Daar is iedereen, inclusief mr/mrs huisdier, zeker bij gebaat.

 

Handige verkoopstylingtips? https://www.idstijl.nl/downloads/Checklist.pdf

 

Over Ineke:
Ineke Bartholomée is de auteur van deze blog en eigenaresse van IDstijl. Ze is dagelijks onderweg door heel Limburg  om voor makelaars de verkoopwoningen in beeld te brengen. Bekende takken van sport zijn onder andere woningfotografie, video, 360-graden fotografie, hoogtefotografie, visualisaties/artist impressions, verkoopstyling, floorplanners en modelwoninginrichting. Meer hierover op www.idstijl.nl.
Af en toe neemt ze jullie mee in haar werk. Dagdagelijkse voorvallen, verwonderingen en een kritische noot zijn haar daarbij niet vreemd.

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee