Het begin van een nieuw jaar voelt toch altijd een beetje als een nieuwe start. Zo tegen het einde van het jaar begin je stiekem al eens terug te kijken en plannen te maken voor het nieuwe.
Ach eigenlijk loopt dat maken van die plannen altijd wel door en is dit niet persé gekoppeld aan een jaar- of seizoenswisseling. Toch voelt dat dit jaar wel een klein beetje zo.

 

Terugkijkend

Een terugblik op 2018 is een mooie, absoluut. 2018 is het jaar geweest dat ons bedrijf in zijn nieuwe vorm, inclusief ons ‘nieuwe’ team volop is gaan draaien. Een goede balans tussen loslaten en controle is inmiddels een vanzelfsprekendheid. Een absolute ontwikkeling die 2018 voor mij kenmerkt. Nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan en versterkt. Niet enkel met makelaarskantoren, maar ook met Woonplein Limburg waar nu bijvoorbeeld al maandelijks mijn blog verschijnt. Ook nieuwe Limburgse regio’s zijn toegevoegd aan het werkgebied dat voorheen m.n. Zuid-Limburg betrof. Uitbreiden in de breedste zin van het woord dus. En als dat alles loopt dan kunnen er weer nieuwe stappen gezet worden.

 

Dus vooruit

Eind 2018 legden we een en ander in de week en nu 2019 een feit is plukken we direct de eerste vruchten daarvan. Die eerste oogst heet, jawel, Matterport.

Matterport is voor ons de nieuwe vorm van woningpresentatie, waarbij de keuze hiervoor niet over 1 nacht ijs is gegaan. Hoe wat en waarom (niet) zijn intern veelbesproken. Waarom wel is eigenlijk een simpele en logische conclusie. Namelijk omdat jullie dit WILLEN! Omdat het van NU is, omdat het UNIEK is, omdat dit deels de TOEKOMST van de makelaardij is.
En eerlijk is eerlijk, van die beslissing hebben wij geen spijt. Elke keer zien we weer nieuwe mogelijkheden en blijven we ons verbazen over wat we uit zo’n woningscan kunnen halen.

 

Hoe maken WIJ het verschil?

Eerlijkheid duurt het langst is ons devies. Dus wat er wel en niet met een Matterport kan was wel het onderzoeken waard.

Nou, METEN met de MP: check!
99% accuraat, aldus MP. En onze controles tot nu toe bevestigen dit keer op keer. Nice!
2D-plattegronden uit MP zijn weliswaar in zwart-wit, maar dusdanig overzichtelijk en met de juiste details dat je de Floorplanner-kleurtjes zeker niet mist. Ok, er is geen FML, maar ook hiervoor ligt een oplossing op de planken. Sja, hier past een 2B continued… 🙂

Dan MEETSTATEN met de MP: nope!
Waarom? Een paar voorbeelden.. Meten achter gesloten deuren, kastenwanden, etc. kan niet. Hoewel de MP de 1.50 meter-lijn in zijn meting meeneemt –handig!-, is dit ook de enige hoogtemaat die je met zekerheid over kunt nemen. Inhoudsberekeningen vallen niet onder dit systeem, dat moet je niet willen. Dat droomhuis is in werkelijkheid een luchtkasteel.. Helder?

En FOTOGRAFIE met de MP: check!
Nooit gedacht dat ik dit ooit ging zeggen, want van de MP foto’s van andere partijen kreeg ik nu niet bepaald een warm gevoel. Meermalen bereikte ons dan ook de reactie dat je toch zeker geen foto’s uit zo’n MP moest halen? Maar toch, eerlijk is eerlijk, ik ben overstag. Het oog van de fotograaf bepaalt mede de kwaliteit van de MP-fotografie. En die is echt wel om over naar huis te schrijven. Dus jawel, wij durven dat wel aan en leveren een echt gave reportage af. Maar zijn bijvoorbeeld de MP-foto’s toch niet helemaal je ding of wil je meer? Dan kan alles gecombineerd worden. Een ‘normale professionele reportage’ met de SLR gemaakt, naast de MP? Het kan allemaal.

 

Matterport

Een 3D-model (dollhouse), inclusief 3D-vloerplannen, inclusief 360° foto’s en inclusief de welbekende dollhouse-views. Met daarin verschillende functies, zoals een playbutton die je in een 360°-video door de woning loodst, maar waar je ook op elk gewenst moment zelf weer die regie over kunt pakken. Een google streetview of videogame-gevoel, maar dan in een woning.

VR

Zowel de dollhouse-beleving –van de Matterport scans- als een 360° tour –van 360° foto’s-, kan bij ons in een geweldige VR-beleving. Ga je voor de woningtour, in welke vorm dan ook, dan zit die VR-functie erin!

 

Dus resumerend en vooruitkijkend…

Wij zijn helemaal up to 2019. Met alle presentatie-toeters-en-bellen die daarbij horen.
Zijn jullie er ook klaar voor?!

Kom maar op 🙂

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee