Dit is dus zo’n feest dat nog niet helemaal onder mijn huid zit. Ik geloof ook niet dat het onder je huid hoort te zitten overigens. Ik zie enkel missende huid, bloed en nog meer van dat soort taferelen. Sja, ieder zijn ding zullen we maar zeggen.

 

Verschil in (ID) stijl

Dat ik er persoonlijk niks mee heb lijkt overigens niet helemaal de trend hoor. Zelfs hier aan het ID stijl front is er enige verdeeldheid zichtbaar. Waar ik vroeg in de ochtend nog met een spuitbus bloedspray – jawel, het bestaat echt.. – en met wat spinnen- en vleermuis-plaktattoo’s dochterlief enigszins klaar poog te stomen voor het Halloween-feestje op school, doet collega Gwenny een even verwoede poging om NIET haar hele huis in een spookhuis te veranderen.
Resultaat; ik stuur een schattig gestyled spinnenmeisje met een matig verknipte bloedspetter-outfit naar school. Gwenny beperkt zich dit jaar daarentegen met enige zelfbeheersing tot –enkel- een creepy schouw in huis. Verschil moet er zijn.. Ik kan dan wel met bewondering kijken naar die styling. Fantastisch, echt waar. Maar ja, daar hoeft geen huis verkocht…

 

Feest(uit)dag(ing)en

Wat wij privé met Halloween aanvangen, dat is ook eigenlijk zo spannend niet. Jaja, lees de woordspeling.. 🙂 Spannender vind ik dat het hele feestdagen-fenomeen al een kleine maand eerder zijn intrede doet. Niks tegen feestdagen, zeker niet, ik hou ervan. Maar in de verkooppresentatie is dat, netjes gezegd, een van de grotere obstakels. Dus al voor de ‘welkom Sinterklaas-slingers’ en  ook blijkbaar jaarlijks weer onvermijdelijke sta-gigantisch-in-de-weg-kerstbomen, hebben we er nog een uitdaging bij: De Halloween-huizen.

 

Doe maar niet

Het is apart, maar in alle soorten en maten komen we wel iets van Halloween-deco tegen. Van een nog lieflijk en verplaatsbare uitgeholde pompoen tot – ja ook hier – slingers, maar ook spinnenwebben, lampjes, kaarsjes, … Alles in thema. Meestal al aan de voordeur, voor de ramen, maar ook op tafel, in slaapkamers, een heks in de hal/op de trap (nee, ik maak die inkopper niet..). Verzin het maar.
En dat is leuk, eerlijk. Nou ja heel eerlijk, soms is het leuk. Vaak is het ook een beetje het ‘net niet’ of sja…. het ‘doe maar liever niet’-principe.

 

Kun je het niet late…?

Dus ik verval nog maar een keer in mijn jaarlijkse traditionele herhaling. Maar dan net iets vroeger dan normaal.

Bezint eer ge begint en als je het echt niet kunt late, geniet met mate –dat is toch zeker mooi gerijmd..?-
Dus maak er wat moois van en ga lekker los. Maar ehm, wel pas als er geen foto’s of bezichtigingen meer nodig zijn. Dan vinden wij het geen enkel probleem meer.

 

Happy Halloween!

 

Over Ineke:
Ineke Bartholomée is de auteur van deze blog. Ze is dagelijks onderweg door heel Limburg  om voor makelaars de verkoopwoningen in beeld te brengen. Bekende takken van sport zijn onder andere woningfotografie, video, 360-graden fotografie, hoogtefotografie, visualisaties/artist impressions, verkoopstyling, floorplanners en modelwoninginrichting.
Af en toe neemt ze jullie mee in haar werk. Dagdagelijkse voorvallen, verwonderingen en een kritische noot zijn haar daarbij niet vreemd.

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee