Matterport-presentaties in de makelaardij. Een uitdaging pur sang. Een bewoonde woning en elk hoekje in beeld.
Dat dit voor hilarische toestanden zorgt, dagelijks overigens, behoeft geen toelichting.
Een gelijke presentatie in een vakantiewoning tijdens de zogenaamde ‘wisseluren’?
Faced my everest…..

 

“Een om bij te schrijven in de kroniek”

Dat was inderdaad een terechte kwalificatie van deze middag. Die kroniek zou al een flinke boekenkast kunnen vullen. Maar er is zoiets als een soort van woningfotograaf-beroepsgeheim.
Ach, soms heb je er zo een die dan wel mag en kan….
Dus enjoy.. die momenten waar de tranen van lachen en wellicht die van een lichte vorm van paniek een spottend loopje met me namen? 🙂

 

 

Maandagmiddag, de zon schijnt volop. Geen beter moment om een landelijk gelegen vakantiehuis te gaan scannen. Of?

 

Hoofdstuk 1 dan maar..

Mijn autorijdend gezang – sorry guilty pleasure – wordt onderbroken door een telefoontje van de makelaar die alvast ter plaatse is. We hebben een strakke en afgestemde planning, want zogezegd; “zouden wij elkaar dan tenminste niet voor de voeten lopen’. Scannen is in ons geval een Matterport presentatie maken. En dat betekent tijdens de werkzaamheden zoveel als ‘hoe minder zielen, hoe meer vreugd’.  Planning op orde dus.
Ammehoela. De makelaar aan de lijn. En er werd weifelend gevraagd hoe of dat het zat met die afspraak?

 

Lang verhaal kort; een komen en gaan van te vroeg arriverende gasten, een schoonmaakploeg ter plaatse, een makelaar met een af te werken takenlijst en ik startklaar voor een Matterport opname.
Je voelt hem al, dat is geen match.
Zeker als de afspraak vergeten blijkt en we pas na bijna een uur ‘bijpraten en genieten van de mooie omgeving’, wetend dat die volgende afspraak zich steeds sneller aan begint te dienen, entree maken en kunnen starten met onze werkzaamheden.
Daarmee is niet gezegd dat bijvoorbeeld die poets afgerond was. Er werd vanaf dat punt eigenlijk een soort van vermenigvuldiging van het aantal aanwezige personen ter plaatse in werking gezet. Linnengoed, tuinwerkzaamheden en ander soort gerommel.
Hartstikke gezellig, maar ooh..
Ja, ehm dat dus.

Met een tikkende klok, want die nieuwe gasten kwamen echt zo wel terug als het uur van arriveren aangebroken was, hield ik de vaart er zoveel mogelijk in. Dat de moeder van een van de schoonmaaksters met een halve huisraad een barricade opwierp op de volgende verdieping en nog enige verhuishulp nodig had? Geen probleem! Makelaar/fotograaf zijn afwisselende beroepen. Dat doen we gewoon.
Dat de groepsruimte nog in orde gebracht werd terwijl deze in hetzelfde tijdsbestek gescand moest worden? Aah, we hebben nog een heel kwartier met ruim een uur werk voor de boeg.
Dan beginnen we maar al even beneden, want daar zit enkel de sauna.

 

Zwetend de sauna IN

Bij het binnentreden van ‘enkel die sauna’ schiet ik in m’n eentje – ja ik ben zowaar even alleen – bijna in een slappe lach. Deze ruimte is namelijk net zo groot als een verdieping van een hele flinke woning!
Eenmaal uit die sauna gekropen zijn de gasten vanzelfsprekend reeds gearriveerd en bevinden deze zich overal en nergens in het immense gebouw.
Met enige ontluikende zweetdruppeltjes besluit ik het laatste stukje tot een goed einde te brengen en begin ik alvast een gokje te wagen over hoeveel personen er ongezien, terwijl ik mezelf in m’n verstopplekje zat te verschuilen voor die 360° ronddraaiende scanner, toch het beeld ingewandeld zijn. Ik hou m’n hart vast, rond af, op hoop van zegen.

 

Met een glimlach plof ik die middag terug in de auto. De klus is geklaard!
De airco gaat op standje vrieskou en voordat ik weer op vol volume de verkeerde toonhoogte pak..
Maar even de volgende klant bellen dat ik ietsje later zal zijn… 🙂

 

Over Ineke:
Ineke Bartholomée is de auteur van deze blog en eigenaresse van IDstijl. Ze is dagelijks onderweg door heel Limburg  om voor makelaars de verkoopwoningen in beeld te brengen. Bekende takken van sport zijn onder andere woningfotografie, video, 360-graden fotografie, hoogtefotografie, visualisaties/artist impressions, verkoopstyling, floorplanners en modelwoninginrichting. Meer hierover op www.idstijl.nl.
Af en toe neemt ze jullie mee in haar werk. Dagdagelijkse voorvallen, verwonderingen en een kritische noot zijn haar daarbij niet vreemd.

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee