Niemand wil tijdens die open huizen dag zitten wachten tot er uiteindelijk misschien niemand voorbij komt. Aangezien het allemaal heel vrijblijvend is, kun je dit natuurlijk nooit volledig uitsluiten. Je kunt er wel alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw huis bezocht wordt.

Dus hoe trekken we zoveel mogelijk mensen over die laagdrempelige drempel? Niet die ene koper, zoveel mogelijk. Want dat verhoogt zomaar je verkoopprijs. En jawel, daar kan ook die nieuwsgierige buurtbewoner zomaar meehelpen om die prijs een handje te helpen. Verkopers vinden die zogenaamde interesse vaak vervelend. Even omdenken; zie het als behulpzaam 🙂

 

3-2-1

Dat het zinvol is om mee te doen behoeft eigenlijk geen uitleg. Verkoop je je huis, dan is het gewoonweg een mooie manier om een extra verkoopmoment mee te pakken. Er worden nog altijd naar aanleiding van een open huizen dag meer huizen verkocht. Ieders mening daargelaten, ik zou meedoen. Absoluut. Want stel nou, misschien ben je eigenlijk keuze 2 of 3 op het lijstje van die mogelijke koper. Groot is de kans dat deze koper op een open huizen dag alle opties wil bekijken en dan kan die rangorde zomaar veranderen. En hee, misschien doet huis 1 net niet mee vandaag. Sja, niet zo slim hè. Dus pak die kans!

 

To do

Nog een kleine week te gaan.
Heb je wel alles gedaan? Dat heb je je vast al een aantal keer afgevraagd.
Check nog even onze tips, misschien zit er nog een handige tussen.

 

1

Waarschijnlijk heeft je makelaar jullie huis al gedeeld op diens site, in de sociale media, noem het maar op. Vergeet niet om deze acties te volgen. Benut de sociale media en vraag jouw contacten om je bericht te delen. Sharing is caring, toch?

 

2

Ok, het is herfst. Maar ook in de herfst is je tuin een tuin en wil de entree een leuke binnenkomer zijn. Vergeet dit niet. En mocht nu ook nog een zonnestraaltje doorkomen? Top! Tuinset uitstallen – nee, dat is niet teveel moeite voor die paar uurtjes – en een flesje wijn op tafel (jaja, die verkoopstylingtip inderdaad) en laat zien dat het genieten is op deze plek.

 

3

De kinderen, de hond, alle mogelijke drukke levende elementen in huis. ’t Klinkt misschien hard, maar echt er is maar één oplossing. Verbannen. Niet letterlijk, maar de buren of opa en oma vinden een bezoekje vast erg gezellig. Zorg dat je tijd hebt voor je kijkers. En het kan zomaar helpen om je mooi opgeruimde huis in dito staat te bewaren van de eerste tot de laatste bezoeker.

 

4

Zelfs als de nood hoog is, niet in dit huis. Ik hoef het niet uit te spellen, maar het is de bedoeling dat het lekker ruikt in huis. Succes…

 

5

Zet een achtergrondmuziekje op. Voor de sfeer, of ter afleiding/camouflage van eventueel rumoerige buren bijvoorbeeld.

 

6

Heel cliché, maar net zo heel vaak vergeten. Denk aan dat bloemetje op tafel. Vers fruit in de schaal is er overigens net zo een. Kleur, geur, fris. Links en rechts een groene plant. Het brengt je huis tot leven, echt waar.

 

7

Speciaal voor de herfst nog een kleine reminder. Haal die kapstok leeg. We weten dat er momenteel gemiddeld 4 seizoenen tegelijk aan dat ding hangen. Ik hoef niet uit te leggen dat dit de hal niet groter maakt.

 

8

Zijn er kamers die leegstaan of als soort van opslag dienen. Denk creatief en geef ze een functie. Die ruimte met reeds opgeslagen verhuisdozen oogt leuker als die verhuisdozen omgetoverd worden in een bed bijvoorbeeld. Just saying..

 

9

Oh ja, ik zou het bijna vergeten. Ik denk dat deze totaal overbodig is. Hoop ik… Maar ruim even goed op. Dus persoonlijke spullen zoals foto’s, maar ook de kunstwerken van de (klein)kinderen even in de kast. Ach en rij al eens een rondje milieupark als je jezelf ervan bewust bent dat die veelheid aan spullen de verhuizing uiteindelijk toch niet gaat overleven.

 

10

Sja, dan is er eventueel nog één horde te nemen. Helemaal klaar en wordt je een beetje nerveus van dat wachten? Maak jezelf nuttig en bak die appeltaart dan ook maar. Ik bedoel, niet geschoten is altijd mis toch?

 

Successssss

Voor nog meer tips hebben wij deze handige checklist nog voor jullie.

En verder: Veel succes! Presenteer je huis en laat het stralen!

 

Over Ineke:
Ineke Bartholomée is de auteur van deze blog. Ze is dagelijks onderweg door heel Limburg  om voor makelaars de verkoopwoningen in beeld te brengen. Bekende takken van sport zijn onder andere woningfotografie, video, 360-graden fotografie, hoogtefotografie, visualisaties/artist impressions, verkoopstyling, floorplanners en modelwoninginrichting.
Af en toe neemt ze jullie mee in haar werk. Dagdagelijkse voorvallen, verwonderingen en een kritische noot zijn haar daarbij niet vreemd.

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee