Nu hadden we ons hele pakketje al flink uitgebreid, maar daar houdt het dus niet bij op. Onlangs kregen we de vraag of het ook mogelijk was om projectwebsites te maken?

Dat is niet aan dovemans-oren gezegd. Tuurlijk doen we dat, graag zelfs. Want wat is er nu eigenlijk leuker dan al wat we maken aan presentatiemiddelen zelf samen te kunnen brengen in een website?

Verzamelen

Dus, zo gezegd zo gedaan. Wij hadden al snel een overzicht van wat we nodig hadden om de site op te bouwen en van alle informatie te voorzien. Invulformulieren werden opgemaakt met een helder boodschappenlijstje aan documenten en logo’s. Daar ging het al snel stroef. In een project dat letterlijk volledig in de steigers staat is er weinig aan definitief materiaal en informatievoorziening voorhanden. (les 1…) Daar ging onze structuur, ons plan. Maar de website moest ASAP online, dus aan de slag.

 

1e opzet

De eerste opzet werd gemaakt en het zag er goed uit. Lekker overzichtelijk, makkelijk navigeren. We hadden al rap een goed platform ontdekt waar we goed mee kunnen werken. Vol enthousiasme werd alles ingevuld, aangevuld, opnieuw ingevuld, nog een keer ingevuld…. Want inderdaad net zoals het project ontwikkelde zich de informatie die wij ontvingen. (les 2…)

 

We gaan online

Na wat aanpassingen stond de website er natuurlijk. Tijd om deze, buiten tekst en impressies, ook in te vullen met beelden van de daadwerkelijke situatie. Dus we starten met het inmeten van de referentie-woningen. Dat ging vrij soepel. De geplande fotografie, video en 360-beelden hebben we die dag laten varen. De modelwoning was nog zeker geen toonzaal. Een week later werden dan maar alle zeilen bijgezet om toch van de, uiteraard nog steeds in de bouwfase verkerende, modelwoning beelden te maken. Af was het nog niet, maar er was geen andere mogelijkheid. Dus daar gingen we.

 

Drukwerk

Als de website zover ingevuld is komt het volgende stuk van de opdracht in beeld. Het ontwerp van de hand-outs. Na een eerste opzet wordt geconcludeerd dat we met 2 verschillende lay-outs het project kunnen vatten. Dus digitaal knutselen it is. De kers staat op de taart. Nu in druk en dan is het definitief, kunnen we niet meer aanpassen, bijstellen of opnieuw beginnen. En wat zijn ze mooi geworden!

We zijn blij. Trots en tevreden op weer een nieuw project dat smaakt naar meer! Dus kom maar op, wij zijn er klaar voor 🙂

 

Ineke Bartholomee

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee