De vakantieperiode komt langzaamaan weer op gang. Zelf hebben wij alvast geprofiteerd van de start van de Belgische zomervakantie van onze dochter die al op 1 juli begint. Voor de drukte uit een weekje Ibiza, all-inclusive genieten op het mooie Isla Blanca met zijn heerlijke sfeertje, werd het dit jaar. Een ding mag zeker zijn, mijn stylistenhart kwam goed aan zijn trekken. Nooit heb ik me zo thuis gevoeld in een hotel, hier hadden ze het begrepen! Hoe vaak zeg ik tegen verkopers “benader het hotelgevoel”, dan is dit wat ik bedoel. Sfeervol, rustig en wit. Ja wit…. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen; Wit is NIET ongezellig!!! Mijn voorkeur voor wit in interieurs zal vast een klein stukje beroepsdeformatie zijn. Goh.. Maar voor iedereen die het nog niet herkent, het antwoord is Ibiza. Want Ibiza begrijpt mij en dat is wederzijds!

Huis te koop in de zomer

Dus, daar was vakantie.. Een periode dat mensen met andere zaken bezig zijn dan hun huis verkopen zou je denken. Niets is minder waar. En je kunt je afvragen of het niet verstandig is om daar nu nog even serieus over na te denken. De huizenmarkt heeft namelijk allerminst vakantie.

Niet alleen de temperatuur stijgt

Een paar cijfertjes op een rij geven al snel aan dat de huizenprijzen, landelijk gezien, afgelopen mei met 7,8% stegen ten opzichte van dezelfde maand in 2016. De snelste stijging van huizenprijzen in ruim 15 jaar tijd (CBS). De hypotheekrente lijkt momenteel ook wel op zijn diepte-, of eigenlijk, hoogtepunt. De voorspelde rentestijging zal zeker zijn weerslag gaan hebben op de huizenmarkt. Een koper kan en wil nu simpelweg meer bieden, vanwege een aantrekkelijkere maandelijkse hypotheeklast. Men heeft er nogal wat voor over om hét huis te bemachtigen. Vooral de relatief betaalbare woningen met de ‘wauw-factor’ wisselen momenteel snel van eigenaar.

Mee bewegen op de golven

Wat wil ik daar eigenlijk mee zeggen? Want het moment van een huis (ver)kopen laat je hier toch niet enkel vanaf hangen? Nee, tuurlijk niet. Belangrijker is om ons te realiseren dat de huidige gekte op de huizenmarkt niet blijft duren. En dat die ‘wauw-factor’ dus ook niet vergeten mag worden. De catchy panden springen er nog steeds tussenuit. Ze verkopen sneller, ze verkopen beter, ze hebben gewoon alles in huis. En dat is wel een trend die wij in de veranderende woningmarkt terug hebben gezien. Achterover leunen is gevaarlijk en dat wordt gelukkig ook zoveel mogelijk voorkomen. Eerder wordt alles uit de kast gehaald om die koper snel te vinden en te zorgen dat deze er ook wat voor over heeft om het huis te bemachtigen. Die overgang naar een uitgebreidere aanpak van de verkooppresentaties draait bij ons inmiddels op volle kracht. En hoe uitdagend kan je dag zijn als plattegronden tekenaar, fotograaf of videograaf. Vervolgens 360-graden opnames maken, het tekenen in 3D visualisaties en zo verder. All-round is our middle name and… we love it!

Enjoy the summer

Wij hebben de batterij opgeladen en kunnen weer volop aan de slag om, in de komende weken en maanden in een hopelijk heerlijke zomerperiode, lekker op pad te zijn voor het maken van mooie presentaties. Niks is heerlijker dan een sprankelend zonnetje  dat naar binnen schijnt en die tuin waar je de barbecue al bijna kan ruiken!

Het zonnetje in huis

Ik begrijp dat niet iedereen een reisje Spanje voor de boeg heeft, maar het Spaanse sfeertje in Nederland lijkt mij een goed alternatief. De koper zal het zeker waarderen. Dus de missie anno zomer 2017; we maken huizen heerlijk licht, mooi wit (!) en Ibiza-proof. Eh, verkoop-proof… 😉 Succes verzekerd!

Fijne vakantie, maak er iets moois van!

Ineke

Ineke Bartholomee

Author Ineke Bartholomee

More posts by Ineke Bartholomee